Projekt Svetovanje v E-šolstvu skozi čas in sliko – oglejmo si film

Projekt E-šolstvo je od leta 2009 dalje nadgrajeval, razvijal in zagotavljal podporo pri uvajanju najnovejših pristopov povezanih z uporabo modernih tehnologij v vzgojno-izobraževalnih ustanovah.

Za skrbno načrtovanje, sistematsko vpeljavo in smiselno uporabo IKT pri pouku je nujno potrebno aktivno sodelovanje vodstva šole, učiteljev in vseh udeležencev v procesu. Prav zaradi slednjega je bila temeljna, zelo pomembna  naloga, v okviru projekta E-šolstvo organizirati in izvesti svetovanje ravnateljem, nuditi podporo pri oblikovanju e-timov v kolektivih, razvijati didaktična svetovanja in omogočiti tehnično pomoč šolam.

Poglavitne naloge svetovalcev vodstvu so predvsem svetovanje in podpora ter pomoč pri nadaljnjih korakih izgradnje celovitega načrta informatizacije posamezne ustanove. Načrt zajema vodenje in administracijo šole, poučevanje in učenje, usposabljanje zaposlenih, evalvacijo in podobno. Šolskim timom pomagajo tudi pri izvedbi analize stanja, razmišljanjih o strateških ciljih in pripravi vizije šole. Poleg naštetega pa tudi obveščajo in predstavijo pestro ponudbo različnih oblik izobraževanj, svetovanj in drugih možnosti za dosego začrtanih ciljev.

Tak način dela omogoča, da šola kot celota, učenci, učitelji in vodstvo rastejo in napredujejo na poti do e-kompetentnosti. Delo svetovalcev in njihov osebni stik z ustanovo so šole posebej pozdravile in pohvalile, saj jim prinaša novo sveže znanje s področja IKT, ki ga nujno potrebujejo za učinkovito delo.


Več o samem projektu skozi čas in sliko.

Objavil/-a: Bojan Tuta
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...