Zadnje priprave pred odhodom geografov v Kjoto

V Ljubljani so 11. 7. 2013 potekale zadnje priprave tekmovalcev, ki bodo od 29. julija do 7. avgusta sodelovali v Kjotu na geografski olimpijadi. Na njej bo sodelovalo 35 držav in Slovenija je ena od treh, ki so se doslej udeležile vseh tekmovanj, ki so se začela leta 1996 z olimpijado na Nizozemskem. Našo državo bodo zastopali Petra Kern, Biotehniški center Naklo, Miha Nahtigal, Šolski center Postojna, Vida Štrancar, Škofijska klasična gimnazija Ljubljana, Dorotea Gašpar,  Gimnazija Murska Sobota in spremljevalca Bernarda Božnar, Biotehniški center Naklo, in Danijel Lilek, Zavod RS za šolstvo.

Na junijskih pripravah so pregledali naloge in dejavnosti, ki so jih morali tekmovalci opraviti na preteklih tekmovanjih ter se seznanili z obvezno literaturo. Na tokratnih pripravah so izdelali scenarij za predstavitev, na kateri vsaka ekipa pokaže naravne in kulturne značilnosti svoje države.  Slovenci se bodo predstavili s posterjem o gozdovih, z belokrajnsko narodno nošo in drobnimi darilci.

V strokovnem delu so se seznanili z nekaterimi metodami za vrednotenje pokrajine. V sprehodu po Ljubljani  pa so spoznali načine orientiranja na terenu ter shranjevanjem informacij v naprave GPS.

Več o olimpijadi na http://www.geoolympiad.org/