Facebook v živo v obliki družabne igre

Mladi dizajner Pat C. Klein je ustvaril družabno igro Facebook. Kako deluje? Dobiš se s prijatelji, igraš igro in v živo namesto prek Facebooka deliš s prijatelji vse, kar se ti dogaja v življenju.

Zakaj že rabimo tako igro? Saj je tu pravi Facebook.  Pat C. Klein je mnenja, da preveč časa preživimo na internetu in Facebooku, kar zmanjšuje našo zmožnost komuniciranja v živo, po raziskavah univerze v Stanfordu pa tudi povečuje občutke osamljenosti, depresije in negotovosti … Zato se je spomnil družabne igre, ki naj bi nas odvrnila od interneta in nas spet združila s prijatelji v živo.

Igra je podobna monopoliju: na vsakem polju, kjer pristane tvoja figura, vas čaka naloga, kot je objava statusa (deli nekaj, kar te trenutno navdušuje, živcira in podobno), všečkanje, napoved dogodka in druge aktivnosti, ki jih počnemo tudi na Facebooku. So pa tu tudi kazenska polja kot na primer Računalnik brez nadzora, kar pomeni, da lahko nekdo od soigralcev »objavi«, razkrije nekaj, kar te bo spravilo v zadrego. Mnogi menijo, da bi lahko bila ta offline različica Facebooka še bolj zabavna od orignalnega družabneg omrežja. 

Družabna igra zaenkrat obstaja le kot idejna zasnova, ni je še v materialni obliki. Njen oblikovalec pa glede na zanimanje in pozornost, ki jo je že v tej fazi pritegnila, pričakuje, da se jo bo kmalu dalo kupiti.

Vir: Safe.si, 30.7.2013

Objavil/-a: Safe.si
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...