Ubuntu skupnost v Sloveniji

Ubuntu je operacijski sistem, ki je za končnega uporabnika brezplačen. Če želite o njem izvedeti več in pogledati, kaj počnejo, v ubuntu skupnosti, biti na tekočem z razvojem Ubunta, se prebrskajte do njihovega portala.

Takole so uvodoma zapisali…

Ubuntu.si je neformalna skupnost posameznikov različnih starosti, izobrazbe, znanj …, ki jih druži zanimanje za prost operacijski sistem Ubuntu, ki ga lahko brezplačno in brez obveznosti uporabljaš tako doma in v podjetju. Če te zanima več o tem, kaj Ubuntu je, klikni sem. Člani skupnosti Ubuntu v svojem prostem času prostovoljno pomagajo pri reševanju težav drugih uporabnikov Ubuntuja, prispevajo k izboljšavam Ubuntuja (predvsem preko prevajanja) in predstavljajo in promovirajo Ubuntu tistim, ki ga še ne poznajo.


Stalni projekti ubuntu.si so:

  • Spletna stran ubuntu.si, ki vsebuje: novice iz sveta odprte kode (poleg spletne strani je mogoče novicam slediti tudi na Facebooku, Google+ in Twitterju) ter forum in odgovore na pogosta vprašanja za pomoč uporabnikom.
  • Kanal IRC #ubuntu-si na strežniku irc.freenode.net za hitro pomoč pri težavah, spletno druženje in načrtovanje projektov.
  • Prevajanje: časovno zahteven projekt slovenjenja Ubuntuja in drugih odprtokodnih programov v materinščino. S tem pomagamo tistim, ki ne znajo angleško (dedki in babice), ali pa se udobnejše počutijo, ko uporabljajo sistem v slovenščini. Kakovostni prevodi so en od pomembnih faktorjev pri odločanju za uporabo Ubuntuja v podjetjih in javni upravi.
  • Release partyi : predavanja in srečanja ob izidu najnovejše različice Ubuntuja
  • Prevajalski maratoni : celodnevna srečanja prevajalcev pred izidom Ubuntuja, kjer poskušamo prevesti in pregledati kar največ nizov in se poleg tega fino imeti.
  • Ubuntu urice (prej prevajalska piva): sproščena srečanja uporabnikov Ubuntuja ob pivu ali drugi poljubni pijači

Povezava: Ubuntu Slovenija