Izobraževalni seminar v Bruslju (12. – 14. november 2013), namenjen učiteljem srednjih šol, ki poučujejo predmete, ki se nanašajo na vsebine Evropske unije

Informacijska pisarna v Sloveniji  ponovno organizira izobraževalni seminar v Bruslju od 12. – 14. novembra 2013, namenjen učiteljem srednjih šol, ki poučujejo predmete, ki se nanašajo na vsebine Evropske unije.

V tokratnem terminu vabimo k udeležbi na seminar 13 udeležencev. Pisarna krije stroške prevoza, dve nočitvi v enoposteljnih sobah,  obroke in transport v Bruslju. Stroške za prevoz do letališča v Sloveniji, si krijete sami.  Program vsebuje predstavitev delovanja institucij, predvsem parlamenta, srečanja s slovenskimi poslanci v evropskem parlamentu, obisk centra za obiskovalce Parlamentarija, predstavitev dela in vloge stalnega predstavnista RS v Bruslju in srečanje s komisarjem Potočnikom na sedežu Evropske komisije. Dokončen program je oblikovan nekaj dni pred predvidenim odhodom v Bruselj. Odhod iz letališča Jožeta Pučnika je v torek z jutranjim letalom in povratek iz Bruslja v Ljubljano v četrtek zvečer.

Če vas izobraževalni seminar zanima, vas vabimo k prijavi.  Zaradi omejenega števila udeležencev bomo upoštevali vrstni red prijav, iz vsake šole se lahko prijavi le en kandidat. Rok prijave je do petka, 6. septembra in sicer na naslov:  mateja.trupej@ep.europa.eu.

Ob prijavi nam prosim sporočite vaše rojstne in  kontaktne podatke z naslovom šole, od koder prihajate. Podatke potrebujemo za akreditacije v stavbe institucij.