Delavnici RIPE NCC v Tehnološkem parku v Ljubljani

Poleg zagotavljanja kakovostne infrastrukture in storitev je ena ključnih Arnesovih nalog izobraževanje – tako svojih uporabnikov kot širše javnosti. Arnes nudi podporo različnim organizacijam, kot je na primer RIPE NCC, pri organizaciji dogodkov in prenosu znanja v skupnost ponudnikov in uporabnikov interneta.

V četrtek, 29. in v petek, 30. avgusta 2013 je RIPE NCC s pomočjo Arnesa v Tehnološkem parku v Ljubljani organiziral delavnici RIPE Database Training Course in IPv6 for LIRs Training Course.

Delavnici sta bili prvenstveno namenjeni lokalnim internetnim registrom, ki so vsakdanji uporabniki podatkovne baze internetnih virov, ki jo vzdržuje RIPE NCC. Petkova je bila posebej zanimiva za vse, ki se lotevajo prenove omrežij in storitev na novo različico internetnega protokola – IPv6. Na delavnici »Database« so dodobra spoznali uporabnost in pomembnost RIPE-ove baze internetnih virov in poglobili svoje znanje kako te podatke uporabljati v lastnem informacijskem sistemu. Od delavnice »IPv6« pa se je pričakoval predvsem svež zagon v procesih uvajanja IPv6.

RIPE NCC je eden izmed petih regionalnih internetnih registrov (RIR), ki so zadolženi za zagotavljanje pravične porazdelitve in odgovorno upravljanje naslovov IP in s tem povezanih virov. Ti viri so potrebni za stabilno in zanesljivo delovanje interneta in posledično svetovnega spleta.

Objavil/-a: Arnes
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...