Dnevi mladinske fotografije 2013

Društvo fotografov SVIT iz Celja, eno najuspešnejših fotografskih društev v Sloveniji, dolga leta pa sploh najuspešnejše, nadaljuje svojo pot tudi na področju izobraževanja mladih, ki se s fotografijo šele spogledujejo in tistih, ki želijo svoje znanje še nadgraditi, kajti fotografi vedno znova najdemo nove teme, nove poti in izzive, ki nas vlečejo naprej.

Vsako leto organiziramo vseslovenski osnovnošolski in srednješolski fotografski natečaj, ki imata odlično udeležbo in kakovost prejetih del narašča iz leta v leto. Prepoznavnost in dobro delo tako DF SVIT kot šolskih mentorjev ter angažiranost ravnateljev šol soorganizatork kažejo lepe rezultate, ki jih
velja občudovati na vsakokratnih šolskih razstavah. Oba natečaja potekata pod pokroviteljstvom Fotografske zveze Slovenije.

Letos pa se je DF SVIT odločil vse dogajanje še popestriti in nadgraditi z nizom predavanj, ki nosijo skupen naslov DNEVI MLADINSKE FOTOGRAFIJE 2013. Gre za sklop izobraževalnih predavanj, ki bodo
prvenstveno namenjena šolski mladini in njihovim mentorjem, a bodo odprta tudi za javnost.

Tako se bo v novembru 2013 zvrstila vrsta dogodkov, na katere vas člani DF SVIT z veseljem vabimo.

  • 14. 11.: Popotna fotografija in potopisno predavanje (Robert Gajšek, F1 FZS, in Lara Rojc, F1 FZS)
  • 15. 11.: Kreativna uporaba zunanje bliskavice – delavnica (Samo Hajtnik, F1 FZS)
  • 21. 11.: Foto natečaji FZS in FIAP – predavanje (Andreja Ravnak, KMF FZS, EFIAP/s, in Andrej Potrč, KMF FZS, EFIAP)
  • 23. 11.: Osnovni tečaj fotografije – delavnica (trajanje od 9h-13h), (Marko Rebov, KMF FZS, AFIAP)
  • 25.11.: Fotografska terapija – predavanje (Jure Kravanja,MF FZS, EFIAP, in Matej Peljhan, KMF FZS, AFIAP)
  • 26. 11.: Fotografsko mentorstvo v vrtcih in šolah – predavanje (Mojca Cvirn, KMF FZS, AFIAP, in Sonja Buhvald, F1 FZS)
  • 27. 11.: Odprtje 7. vseslovenske osnovnošolske razstave "Bistvo očem skrito – srcu odkrito" na Osnovni šoli Lava, Pucova ulica 7, 3000 Celje ob 17h.
  • 29. 11.: Odprtje 6. vseslovenske srednješolske razstave "Fotografiram, torej sem" na Ekonomski šoli Celje, Gimnazija in srednja šola, Kosovelova 4, 3000 Celje ob 17h. 

Delavnici in predavanja bodo v Dvorani ljubiteljske kulture, Gledališki trg 4, 3000 Celje ob 17h. Vsi dogodki so brezplačni in odprti za širšo javnost. 

DF SVIT, Gledališki trg 4, 3000 Celje

V prilogah poglejte program dogodkov z naslovom "Dnevi mladinske fotografije 2013" in razpis obeh natečajev (osnovnošolski in srednješolski).

Vabiljeni, da se dogodkov v čimvečjem številu udeležite.

Related Files

Objavil/-a: Df Svit
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...