Open Education Europa – izhodišče za evropsko inovativno učenje

Evropska komisija je septembra 2013 začela s portalom Open Education Europa, da bi zagotovila enotno dostopno točko do evropskih virov odprtega izobraževanja. Ta portal je nastal na temeljih portala elearningeuropa.info, ki je bil aktiven od leta 2002, da bi podpiral preobrazbo izobraževanja skozi tehnologijo. Danes je s skoraj 38.000 registriranimi uporabniki in v povprečju 55.000 mesečnimi obiski ključni forum za raziskovanje sprememb in inovacij v izobraževanju.

Glavni cilj portala Open Education Europa je povezati vsa obstoječa evropska skladišča virov odprtega izobraževanja v različnih jezikih, da bi jih lahko ponudili učencem, učiteljem in raziskovalcem.

Open Education Europa je dinamična platforma, ki je zgrajena z najnovejšo vrhunsko odprtokodno tehnologijo, in ponuja orodja za komunikacijo, deljenje in razpravljanje. Portal sestavljajo 3 glavni razdelki:

  • razdelek iskanja prikazuje množične odprte spletne tečaje, tečaje in vire odprtega izobraževanja vodilnih evropskih ustanov. Vsaka ustanova je tudi predstavljena v tem razdelku ob množičnih odprtih spletnih tečajih, tečajih in virih odprtega izobraževanja, ki jih ponuja;
  • razdelek za deljenje je prostor, kamor pridejo uporabniki portala (strokovnjaki, izobraževalci, ustvarjalci politik, študentje in drugi zainteresirani) delit in obravnavat rešitve raznolikih izobraževalnih vprašanj preko objav blogov, deljenja dogodkov in sodelovanja v tematskih razpravah.
  • razdelek Podrobno gosti eLearning Papers – najbolj obiskani e-časopis o odprtem izobraževanju in novih tehnologijah na svetu  –, podaja obsežen seznam projektov, ki jih financira EU, in izpostavlja zadnje novice o odprtem izobraževanju kot tudi nedavno objavljene strokovne članke s tega področja.

Vzemite si čas za registracijo in raziščite obilje možnosti, ki jih ponuja platforma, ter nam sporočite, če želite kakšne izboljšave. Veselimo se vašega prihoda v skupnost Odprtega izobraževanja Europa.

Povezava: