Skupno usposabljanje v projektu Inovativna pedagogika 1:1 v luči kompetenc 21. stoletja

V okviru projekta Inovativna pedagogika 1:1 v luči kompetenc 21. stoletja bo v soboto, 12. oktobra 2013 na Zavodu Antona Martina Slomška skupno usposabljanje učiteljev v izbranih oddelkih projekta. Zanje bo teklo kar osem delavnic in več predavanj s skupnim naslovom  Od načrtovanja do inovativnega pouka,  konstituiran pa bo tudi strokovni aktiv učiteljev projekta.

Osrednji gost bo svetovno znani predavatelj dr. Ranko Rajović –  zdravnik in predsednik Svetovnega odbora Mense za nadarjene otroke. Naslov predavanja in pogovora bo RAZVOJ MOŽGANOV PRI OTROCIH (kako otroci mislijo). Pogovor bo vodila dr. Alenka Šverc.

Zdravnik, dr. Ranko Rajović iz Novega Sada, specialist interne medicine, je ustanovitelj Mense v več državah. Je avtor programa NTC sistema učenja, ki temelji na uporabi nevrofiziologije v pedagogiki. Napisal je več knjig in didaktičnih iger za program NTC. Je član in aktualni predsednik Odbora za nadarjene otroke v okviru svetovne Mense in sodelavec UNICEF-a na področju izobraževanja.

Aktivnosti bodo tekle v okviru 5. medgeneracijskega festivala, ki ga organizira Zavod Antona Martina Slomška.