Učitelji so se udeležili prvega seminarja eTwinning Plus

V Krakovu je od 26. do 28. septembra potekal prvi seminar eTwinning Plus. Na omenjenem dogodku so sodelovali učitelji iz vseh šestih držav eTwinning Plus (Armenije, Azerbajdžana, Gruzije, Moldavije, Tunizije in Ukrajine), kot tudi učitelji iz šestih držav eTwinning tj. Poljske države gostiteljice ter Češke, Francije, Nemčije, Slovaške in Velike Britanije.

Pozdravni nagovor je podala Centralna svetovalna služba eTwinning Evropskega šolskega omrežja, seminar pa je vključeval celo vrsto različnih delavnic, dejavnosti za iskanje partnerjev in praktičnih nasvetov, kako je potrebno registrirati projekt eTwinning.  

Dogodek je predstavljal velik uspeh in učitelji so se na svoje šole vrnili z mnogimi novimi stiki, projekti in spomini na čas, ki so ga prebili na Poljskem.   

Barbara Milewska iz poljske Nacionalne svetovalne službe je pomen eTwinninga Plus povzela z besedami Androulle Vassiliou, Evropske komisarke za izobraževanje, kulturo, večjezičnost in mlade: "Pobuda eTwinning je izvrsten izobraževalni projekt z ogromnim potencialom za rušenje ovir. Stiki, ki smo jih pomagali vzpostaviti med šolami, prinašajo vsem stranem izjemne koristi.    Pobuda eTwinning jim daje svobodo, da razvijajo ustvarjalne in medkulturne izobraževalne projekte, hkrati pa spodbuja otroke k razvoju informacijskih spretnosti. S pobudo eTwinning Plus se začenja za omrežje novo obdobje.”   

Vir: eTwinning

Objavil/-a: Etwinning
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...