FRiSK 2013 (Festival računalništva in sodobnih komunikacij) uspešno pod streho

Tudi letošnji, že šesti FRiSK v Murski Soboti je postregel z obilo dobrimi predavanji in delavnicami. Tokrat je bil bolj v znamenju igric, kar je bila rdeča nit okrogle mize in dvodnevnega lanpartyja.

Pot na FRiSK so našla tudi predavanja o varnosti na spletu (Domen Božeglav, Arnes) in novostmi. Omenimo še:

  • predavanje na temo "Organska brezžična omrežja" 

Novo tisočletje je prepletlo naš svet z brezžičnimi komunikacijami, mnoge naprave se povezujejo v omrežja brezžičnega interneta s tehnologijo WiFi, a so pri tem izjemno omejena na organizacijski ravni. V kratkem predavanju te bomo popeljali od samih osnov delovanja brezžičnega interneta in tehnologije WiFi pa do opisa tehnologij uporabljenih v wlan slovenija.

  • Pomurje 2020: regija inovacij in znanja

V sodelovanju z Zavodom PIP in informacijsko točko Europe Direct Murska Sobota pripravljamo okroglo mizo, s katero želimo izpostaviti potencial, ki se skriva v vlaganju v raziskave in inovacije ter digitalne tehnologije pri razvojnem preboju pomurske regije.

Sogovorniki: Alen Nonkovič (Oblikovanje.com), Matjaž Horvat (Mozilla), Sebastijan Antolin (Zavod RS za zaposlovanje) in dr. Andrej Žgank (Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko)

Sobotne delavnice so bile namenjene ustvarjanju, torej snemanju z GoPro kamero, Tweetmetu in delavnici digitalne (arhitekturne) fotografije.


Uradna stran FRiSK-a.