Posnetek videokonference s prof. Petrom Suberjem s Harvarda

Centralna tehniška knjižnica je v sodelovanju z Univerzo v Ljubljani, Univerzitetno knjižnico Maribor Univerze v Mariboru in Arnesom ob mednarodnem tednu odprtega dostopa pripravila videokonferenčni pogovor s profesorjem ameriške univerze Harvard dr. Petrom Suberjem, gurujem znanstvenega komuniciranja.

Prof. Peter Suber je eden izmed utemeljiteljev ideje odprtega dostopa do znanstvenih del in raziskovalnih podatkov. Je avtor številnih publikacij, še posebej znana je njegova knjiga Open Access. V odprti interaktivni diskusiji s poudarkom na dosedanjih izkušnjah v Sloveniji smo razpravljali:

  • o pomenu in licenciranju odprtega dostopa,
  • o odnosu založnikov do odprtega dostopa,
  • o zahtevah evropskih in ameriških znanstvenoraziskovalnih politik,
  • o sistemih vrednotenja ter
  • o odmevnosti znanstvenega dela v odprtem dostopu.

Pogovor je potekal preko videokonference 21. oktobra 2013 ob 15.30 uri hkrati v zbornični dvorani rektorata Univerze v Ljubljani in Podreccini dvorani rektorata Univerze v Mariboru. Prof. Suber se je pridružil pogovoru prek videokonferenčne povezave iz Harvarda. Prenos videokonference si je bilo mogoče v živo ogledati tudi preko spleta na Arnesovi spletni strani. Posnetek videokonference je bil na spletu na voljo takoj po koncu prenosa.

Vir: Arnes

Dostop do posnetka

Objavil/-a: Arnes
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...