Slovenija in jaz… Google slovenske šolarje poziva k oblikovanju logotipa

Vabimo mlade umetnike, učence osnovnih šol, da se poigrajo s temo ‘Slovenija in jaz’ in ustvarijo čim bolj izvirne Google logotipe – doodle.

Zmagovalni doodle bo nadomestil Googlov logotip na slovenski domači strani iskalnika Google 23. januarja 2014, dve leti po objavi prvega slovenskega Google doodla, ki pa je istočasno tudi 142. rojstni dan arhitekta Jožeta Plečnika, kateremu je bil doodle posvečen.

Zmagovalni doodle bo nadomestil Googlov logotip na slovenski domači strani iskalnika 23. januarja 2014, natanko dve leti po objavi prvega slovenskega doodla. Učenci lahko svoje risbe oddajo prek pošte do 6. decembra 2013, navodila za prijavo pa se nahajajo na spletni strani, kjer so na voljo tudi pravila sodelovanja.

Strokovna žirija bo izmed 300 polfinalnih risb izbrala 30 risb finalistov, 10 najboljših iz vsake od treh starostnih skupin. Z javnim spletnim glasovanjem na spletni strani od 2. do 10. januarja 2014 bodo izbrani trije zmagovalci starostnih skupin, eden iz vsake skupine, končnega zmagovalca pa bo izbrala uradna ekipa Google Doodle, ki jo sestavljajo Googlovi spletni oblikovalci.

Zmagovalec natečaja bo razglašen 15. januarja 2014 in bo, poleg objave risbe, prejel tudi tečaj slikanja, njegova osnovna šola pa bo prejela umetniško orodje in darila za socialno ogrožene otroke.

Zmagovalci in osnovna šola končnega zmagovalca bodo prejeli lepe tehnološke in ustvarjalne nagrade.

Natečaj poteka pod pokroviteljstvom Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport.


Prijavite svojo osnovno šolo
še danes!


Vir:
Google – Slovenija in jaz