Skupaj zmoremo več – Povezani.com

Bliža se veseli december, ko so ulice polne svetlikajočih se lučk in se ozračje napolni s toplino ter dobrimi željami. Tudi mi na OŠ Solkan se prav posebej pripravljamo na te dni. Začeli smo že v novembru, in sicer z izdelovanjem izdelkov za Miklavžev sejem.

Na naši šoli namreč poteka že peto leto zapored inovacijski projekt medrazrednega povezovanja »Povezani.com«, kjer se učenci različnih generacijskih razredov družijo, učijo, igrajo in ustvarjajo ter navezujejo pristne prijateljske stike.

Ker je ustvarjanje iz gline kar zahtevna naloga, so drugošolcem priskočili na pomoč devetošolci. Relief drevesa in hiše iz gline sta precej zapleteni nalogi, a so devetošolci s svojim strokovnim usmerjanjem, svetovanjem in pomočjo pomagali drugošolcem premagati tudi to oviro.

Tretješolci so ustvarjalno izkoristili tehniški dan in se povezali z učenci iz  devetega razreda. Skupaj so izdelovali različno zahtevne izdelke, ki bi jih brez starejših učencev le s težavo naredili.

V učilnicah se je čutil ustvarjalni vrvež in pozitivna klima. Medsebojna pomoč, brezmejna domišljija, sproščen pogovor in nasmejani obrazi so botrovali uspešnemu zaključku.

S skupnimi močmi smo pripravili veliko enkratnih izdelkov, ki jih bomo ponudili obiskovalcem na Miklavževem sejmu. S pridobljenimi prostovoljnimi prispevki bomo pomagali učencem naše šole do boljšega jutri.