Konferenca ambasadorjev 2013: Vse večja vloga ambasadorjev eTwinning

Med 17. in 19. oktobrom 2013 so se zbrali Ambasadorji eTwinning iz cele Evrope. Gostitelj letošnje “mini-konference” ambasadorjev, ki predstavlja vsakoletni dogodek, je bila italijanska nacionalna svetovalna služba. Konferenca je potekala v mestu Catania na Siciliji.

Dogodku in delavnicam, ki so bile posvečene celi vrsti tem, kot so na primer Kako planiramo obrnjeno (flipped) učilnico eTwinning, Komunikacijske strategije za ambasadorje, Kako vodimo spletni seminar ter mnogim drugim temam, je prisostvovalo skoraj 200 ambasadorjev eTwinning – če si želite ogledati celoten seznam tem obiščite spletno stran konference.

Večino delavnic so vodili ambasadorji sami, tako da so se lahko udeleženci konference seznanili z uspehom omrežja ambasadorjev eTwinning ter reflektirali o prihodnosti omrežja, saj eTwinning vstopa v naslednje obdobje.

Eugenio Rivière iz Oddelka za izobraževanje in kulturo je spregovoril o središčni vlogi, ki jo bo eTwinning odigral pri bodočem razvoju Erasmusa, novega programa EU za izobraževanje, usposabljanje, mladino in šport. eTwinning je opisal kot “skupnost učiteljev, ki medsebojno sodelujejo zaradi [koristi] svojih učencev” ter poudaril, pomembnost vloge, ki jo bodo imeli ambasadorji eTwinning pri bodočem razvoju eTwinninga.

Trenutno je v Evropi več kot 900 učiteljev eTwinning, ki delujejo kot ambasadorji. Če želite bolje spoznati omrežje ambasadorjev eTwinning v vaši državi, si oglejte informacije, ki vam jih nudi vaša Nacionalna svetovalna služba.

Če se želite podrobneje seznaniti s tem, kaj se je dogajalo v Catanji, si oglejte Twitter feed #etwamb13, ki vsebuje “povzetek” razprav na konferenci.

Vir: eTwinning, 26.11.2013