Trojček v ljubljanski mestni hiši

Mestna hiša v Ljubljani je v ponedeljek, 2. decembra, gostila tri dogodke, povezane z znanstveno-raziskovalno dejavnostjo mladih.

Najprej je bilo v atriju odprtje razstave nagrajenih plakatov 26. srečanja mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev. V ljubljanski različici srečanja sodelujejo učenci in dijaki tako z raziskovalnimi nalogami kot s plakati. Razstava si lahko ogledate do 22. decembra.

Po odprtju razstave je župan Zoran Janković sprejel ustvarjalce almanaha Zaupajmo v lastno ustvarjalnost – 25 let. Preteklo je namreč četrt stoletja od takrat, ko je začela Mestna občina Ljubljana organizirano spodbujati raziskovalno dejavnost.  Zato je MOL v sodelovanju z Osnovno šolo Riharda Jakopiča izdala almanah s kronološkim pregledom dosedanjega ustvarjanja na področju mladinske raziskovalne dejavnosti. V njem je 18 pogledov različnih avtorjev na mladinsko raziskovanje, predstavitev projekta, statistično-opisni prikaz dosedanjih srečanj in razmislek o tem, kako naj zgleda mladinska raziskovalna dejavnost v prihodnje.

V tretjem delu pa so ob prijetnem kulturnem programu podelil priznanja najuspešnejšim mladim raziskovalcem in mentorjem, ki so sodelovali na letošnjem 26. srečanju mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev Mestne občine Ljubljana ter dosegli uspehe na državnem srečanju v Murski Soboti.