eTwinning vam omogoča, da lahko postanete boljši digitalni državljan

Oktobra 2013 se je 200 učiteljev udeležilo tridnevnega sestanka v Štokholmu z namenom, da bi ustvarjali in izmenjavali dobre prakse na načine, ki krepijo evropsko državljanstvo v razredu.

Delavnice strokovnega spopolnjevanja eTwinning so učiteljem iz vse Evrope ponudile priložnost za diskusijo in izmenjavo primerov dobrih praks ter metod za predstavitev koncepta evropskega državljanstva učencem.

Prvi dan smo lahko poslušali dva predstavitvena nagovora. Profesor Bob Fryer, vodja britanske kampanje Pospeševanje učenja, je imel navdihujoče predavanje o državljanstvu v razvijajočem se svetu. “Največja moč eTwinninga je, da se lahko veliko naučimo s pomočjo spoznavanja razlik, razumevanja […] različnih kultur, otroci lahko tako s pomočjo eTwinninga primerjajo, kako njihovi novi prijatelji iz druge države vidijo svet, to pa je odličen način učenja”.

Doris Pack, predsednica Odbora za kulturo in izobraževanje Evropskega parlamenta, je publiko pomirila glede prihodnosti evropskih izobraževalnih programov in opozorila na 47% povečanje proračunskih sredstev za programe kot je eTwinning.

Drugi dan so učitelji aktivno sodelovali v celi vrsti delavnic. Na nekaterih izmed njih so predstavili načine, na katere v svoje poučevanje s pomočjo projektov eTwinning vključujejo evropsko državljanstvo.

Še ena vrsta delavnic je učiteljem pomagala bolje razumeti, kako deluje platforma eTwinning. Drugi dan so učitelji delali po skupinah, tako da so lahko potencialno našli partnerje in ustvarili projekt eTwinning.

Zadnji dan so učitelji predstavili svoje zamisli o prihodnjih projektih eTwinning. Skoraj vsak je našel partnerja. Zato upamo, da bo rezultat našega seminarja v Štokholmu veliko novih projektov o državljanstvu.

Objavil/-a: Etwinning
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (No Ratings Yet)
Loading...