Finale državnega tekmovanja Hitro in zanesljivo računanje – Tekmuj sam s seboj, časom in s sošolci

V soboto, 15. februarja 2014, se bodo ob 10. uri v novem prizidku Šolskega centra Novo mesto, Šegova ulica 112, zbrali finalisti državnega tekmovanja Hitro in zanesljivo računanje.

Učenci osnovnih in dijaki srednjih šol ter skupina odraslih, ki so jim računske spretnosti izziv, so se v spretnem računanju na pamet že pomerili v treh tekmovalnih krogih interaktivno na daljavo preko spletne aplikacije http://sl.lefo.net. V šestih starostnih kategorijah je sodelovalo dobrih 5500 tekmovalcev z vseh koncev Slovenije.

Najboljših 53 tekmovalcev se bo soboto, 15. 2. 2014, v finalu pomerilo med seboj še v živo. Tekmovali bodo v peteroboju, ki traja skoraj 50 minut, saj ga sestavlja kar 5 iger v različnih množicah števil, ki so prilagojene starostni kategoriji tekmovalcev.

Tudi tokrat pričakujemo zelo napete in izenačene boje med tekmovalci, med katerimi so nekateri že zelo izkušeni in redno dosegajo odlične rezultate.

S tekmovanjem, ki že od leta 2006 poteka v organizaciji Zavoda RS za šolstvo, spodbujamo računsko in digitalno pismenost ter motiviramo za matematiko tiste, ki jih zanimajo strategije računanja.

HItro_in_zanesljivo_racunanje