Konferenca OCWC Global 2014

Slovenija se je strateško odločila postati glavni igralec na področju odprtega izobraževanja. V ta namen Laboratorij za umetno inteligenco (E3) na Institutu »Jožef Stefan«, VideoLectures.Net in neprofitna organizacija Knowledge 4 All Foundation Ltd. (K4A) v sodelovanju s konzorcijem OpenCourseWare Consortium ter ob podpori Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport organizira mednarodno konferenco OCWC Global 2014.

Na konferenci bodo predstavljeni najnovejši mednarodni trendi s področja odprtega in širšega spletnega izobraževanja, od sestave kurikulov do uporabe naprednih orodij in razumevanja trendov poučevanja. Ker izobraževanje postaja vse bolj pogojeno z IKT in digitalnimi ekspertizami, bodo na konferenci predstavljeni svetovni in evropski (FP7) projekti iz raznih področij umetne inteligence, ki se navezujejo na izobraževanje. Konferenca je namenjena tudi učiteljem, ki želijo spoznati razumeti nove izobraževalne tehnologije in procese.

Vabljeni predavatelji bodo Divina Frau-Meigs, vodja Unesco katedre za informacijsko kulturo, podatkovni analitik Rayid Ghani, ki je skrbel za informatizacijo volilne kampanje Baracka Obame ter Geoffrey Gordon iz univerze Carnegie Mellon University, ki bo predstavil dosežke strojnega učenja na področju odprtega izobraževanja.

Na konferenci bo tudi uradna predstavitev in novinarska konferenca iniciative OpeningupSlovenia.Več o konferenci na spletni strani.

Za 50 udeležence iz slovenskih šol in vrtcev smo v sodelovanju z ministrstvom zagotovili nižjo kotizacijo, ki znaša za 3 dni 250 EUR, za posamezni dan pa 100 EUR.V prilogi se nahaja prijavnica, ki jo pošljite na fax: + 386 1 477 39 35 ali e-pošti na monika.kropej@ijs.si.

ocwc_global_konference

Prijavnica