Srečanje ravnateljev in vodij projektnih timov šol pilotnega projekta Preizkušanje e-vsebin in e-storitev

V četrtek, 5. junija, je v prostorih Zavoda RS za šolstvo v Ljubljani potekalo srečanje ravnateljev in vodij projektnih timov 44 sodelujočih šol (http://projekt.sio.si/e-solska-torba/pilotna-projekta/) ter strokovnega vodstva pilotnega projekta Preizkušanje e-vsebin in e-storitev.

Po uvodnem pozdravu direktorja Gregorja Mohorčiča je sledil prvi del srečanja, ki ga je bilo mogoče spremljati tako v živo kot tudi na daljavo preko Arnesove storitve vox.arnes.si. Med nastopajočimi so se zvrstile: Amela Sambolić Beganović, ki je je predstavila načrte v pilotu za naslednje šolsko leto; Brigita Rupar, ki je govorila o možnih oblikah didaktične podpore za sodelujoče šole; Mariza Skvarč in Nataša Potočnik pa sta poudarili pomen/vlogo aktivnih oblik učenja z i-učbenikom in na ta način pripravili udeležence na dve delavnici, ki sta sledili v nadaljavanju.

Več kot šestdeset prisotnih se je nato razdelilo v dve skupini, ki sta se udeležili dveh delavnic v dveh ponovitvah. Udeleženci 1. delavnice so se ob posnetku pouka, ki je bil posnet pri uri kemije na ŠC Nova Gorica, pogovarjali o kriterijih spremljanja pouka z uporabo i-učbenika ter podajanju povratne informacije. To delavnico je vodila Nevenka Štraser ob pomoči ostalih predstojnic območnih enot. Druga delavnica je udeležencem ponudila prikaz modela pouka z i-učbeniki pri matematiki, kemiji, zgodovini in angleščini. Izvajalke delavnic Mojca Suban, Andreja Bačnik, Mariza Skvarč, Vilma Brodnik ter Barbara Lesničar so z udeleženci ne le razpravljale o modelih pouka s pripravljenimi in prihajajočimi i-učbeniki, temveč tudi prikazale načine vključevanja le teh v poučevanje in učenje.

Srečanje z ravnatelji in vodji projektnih timov je imelo dva namena. Ravnateljem in vodjem timov smo želeli predstaviti področja spremljave v pilotnem projektu ter jih spodbuditi k spremljanju pouka v treh obdobjih preizkušanja e-vsebin in e-storitev (november 2014, februar in april 2015), ko bodo njihovi učitelji znotraj razvojnega dela v pilotu načrtovali in izvajali pouk z e-vsebinami in e-storitvami. Drugi namen srečanja je bil prikazati strokovne vsebine, ki jih bomo predstavili tudi približno 25o sodelujočim učiteljem v pilotnem projektu na avgustovskih skupnih srečanjih, ki ju bomo izvedli 26. 8. 2014 v Ljubljani in 28. 8. 2014 v Mariboru.

V zaključnem delu srečanja je direktor ZRSŠ Gregor Mohorčič udeležencem predstavil delno evalvacijo e-učbenikov in jih kljub prijetni utrujenosti uspel pritegniti h kritični razpravi o dobljenih rezultatih.

Objavil/-a:
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...