5. skupno usposabljanje učiteljev in ravnateljev v projektu Inovativna pedagogika 1:1 v luči kompetenc 21. stoletja

Učitelji in ravnatelji v projektu Inovativna pedagogika 1:1 v luči kompetenc 21. stoletja so se v torek, 1. julija 2014, srečali na Zavodu Antona Martina Slomška na petem skupnem usposabljanju.

Navzoče je pozdravila doc.dr. Magdalena Šverc (ZAMS), z zanimivimi predavanj pa so ji sledili:

  • Formativno spremljanje znanja, dr. Ada Holcar Brunauer (ZRSŠ),
  • Na poti k izvedbenemu kurikulu, mag. Andreja Bačnik (ZRSŠ), dr. Magdalena Šverc (ZAMS), Simona Granfol (GJP),
  • Pozor, učenci. Prihaja e-listovnik, Radovan Krajnc (ZRSŠ).

Plenarni del je dodatno popestril Teach Meet (pod taktirko Radovana Krajnca), ki ga zelo dobro poznamo s konference SIRikt. Vsak med prijavljenimi je imel natanko pet minut časa, da je predstavil svojo dobro prakso. Sodelovali so Goran Bezjak (ZAMS), Goran Jablanov (GJP), Katja Gajšek (OŠ Hruševec), Ljiljana Mićović Struger (OŠ Ruše) in Tatjana Lubej (OŠ Ruše).

V drugem delu so se učitelji inovativnih oddelkov srečali po strokovnih aktivih, vodilna nit njihovega dela pa je bila predstavitev inovativnih pristopov in primerov obetavne rabe, ki so jo preizkusili v minulem šolskem letu..

Tokratna ‘novost’ usposabljanja je bila, da udeleženci niso več toliko poslušali strokovne razlage, navodila, želje in priporočila ožje razvojne skupine, ampak so bili sami tisti, ki so prispevali svoj delež in predstavljali svoje poglede, načine dela in dobre prakse.

 

Objavil/-a:
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...