Delavnica – Iz Joomle na Arnes Splet

Začela se je izvajati delavnica na temo prehoda spletnih vsebin s sistemov Joomla na Arnes Splet. Prva izvedba je bila 1. 7. 2014 na Arnesu v Ljubljani. Na delavnici je bilo udeležencem predstavljeno spletno orodje Arnes Splet, ki temelji na CMS-sistemu WordPress. Prikazani so bili elementi v Joomli in rezultati prenosa na Arnes Splet.

Predavatelji Janko Harej, Tomi Dolenc, Simon Gerdina in Ivan Majcan so udeležence vodili skozi korake prenosa spletišča sistema Joomla na Arnes Splet. Udeleženci so spoznali kako se po prenosu popravlja podatke, uredi navigacijo in predlogo, dodaja vtičnike, ustvari galerijo slik, ureja uporabnike. Spoznali so prednosti uporabe Arnes Spleta.

Delavnica je temeljila na praktičnem delu, saj so udeleženci že pred delavnico poskrbeli za prenos spletišča Joomla na Arnes Splet, ki ga opravi Arnes. Poskrbljeno je bilo tudi za udeležence, ki prenosa še niso naredili, saj so lahko delali na demo podatkih.

Udeleženci bodo nadaljevali z delom na daljavo. Samostojno bodo uredili spletišče za objavo. V spletni učilnici Arnes SIO delavnice jim bo ves čas nudena tudi podpora, saj lahko vsa vprašanja in dileme glede prenosa in urejanja spletišča izpostavijo v forumu.

Več o delavnici in razpisanih terminih:
Iz Joomle na Arnes Splet (WordPress) – opis, razpisani termini, prijava
Spletna učilnica Arnes SIO delavnice – opis in prijava

Objavil/-a:
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...