IKT urica Kliker

V ponedeljek, 22. 9. 2014, ob 14.00, smo izpeljali prvo IKT urico. Moderatorka dogodka je bila Amela Sambolić Beganović, izvajalka pa Marijana Klemenčič Glavica. Vabljeni udeleženci so bili osnovnošolski in srednješolski učitelji.

Na prvi IKT urici so udeleženci spoznali spletno aplikacijo Kliker, t. i. “glasovalni sistem” v oblaku. Učitelju omogoča, da sproti ali z vnaprej pripravljenimi vprašanji preverja razumevanje vsebin udeležencev (učencev, dijakov). Udeleženci s pomočjo pametnih telefonov, tablic ali računalnikov odgovarjajo na vprašanja. Zgodovino in odgovore posameznikov je mogoče tudi shranjevati, učitelj pa dane podatke lahko uporabi za statistično obdelavo.

Na IKT urici smo praktično preizkusili oba načina glasovanja (sprotni in z vnaprej pripravljenimi vprašanji), spoznali smo možnosti, ki nam jih ponuja Kliker: kako sestaviti predpripravljena vprašanja, kako jih uvoziti in/ali izvoziti v ustrezni datoteki ter kako priti do zgodovine in odgovorov posameznikov. Več o vsem naštetem in o Klikerju najdete na spletnem naslovu http://kliker.sio.si/predavatelj.html v zavihku Pomoč uporabniku.

Posnetek naše IKT urice si lahko ogledate na spletni povezavi: https://vox.arnes.si/p1pbnaxorjp

Vsi, ki bi želeli, se lahko prijavite na delavnico Kliker, program zanjo pa najdete na spletni povezavi: http://izobrazevanje.sio.si/2014/05/12/kliker/

IKT urica Kliker

Slika vir: Amela Sambolić Beganović

Vabimo vas že na naslednjo IKT urico, na kateri boste spoznali Planer, FileSender in Mapo, in sicer 24. 11. 2014, ob 14.00 uri. Več o njej si lahko preberete na http://izobrazevanje.sio.si/2014/05/12/planer-filesender-in-mapa/.

Objavil/-a:
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...