Fotoreportaža Možganska telovadba požela velik uspeh na natečaju

Ob 29-letnici tekmovanj iz logike je potekal nagradni natečaj Fotoreportaža iz logike, v katerem so se osnovnošolci prelevili v prave fotoreporterje. Odziv je bil izjemen, saj je v natečaju je sodelovalo kar 23 osnovnih šol. Najboljšo fotoreportažo pa je pripravila novinarska ekipa z OŠ Križevci pri Ljutomeru.

Osnovnošolci to jesen niso samo razgibavali svojih malih sivih celic ob nalogah iz logike, ampak tudi ob pravem pravcatem novinarskem izzivu, pripravi fotoreportaže iz logike. Fotoreportaža z naslovom Možganska telovadba – razmigajmo male sive celice, ki so jo pripravile učenke OŠ Križevci pri Ljutomeru, Kaja Antolin, Klara Dragović, Maša Štuhec in Meta Štuhec, je navdušila tako bralce kot tudi ocenjevalno komisijo in zmagala na nagradnem natečaju Fotoreportaža iz logike.

Mlade ustvarjalke so v fotoreportažo vključile vse elemente zanimive in dobre fotoreportaže, saj so dogodek pripovedovale in opisovale skozi fotografijo ter si tako priborile profesionalen novinarski fotoaparat ter obisk uredništva Planet Siol.net, kjer bodo za en dan postale prave novinarke.

IZJAVA Klare Dragovič, novinarke zmagovalne ekipe: »Ob pripravi fotoreportaže smo se s sošolkami zelo zabavale. Najbolj zanimivo nam je bilo, ker tega še nismo počele in je bilo objavljeno v mediju. Vesele smo, da je toliko ljudi glasovalo za nas in smo zmagale. Komaj čakamo, da bomo lahko naredile še kakšno in da bomo za en dan novinarke na Planet Siol.net«

Drugo mesto na nagradnem natečaju je osvojila novinarska ekipa z OŠ Milana Šuštaršiča iz Ljubljane s fotoreportažo Logika – fantazija misli. Vsi člani ekipe, Maja Tasić, Vika Terglav, Vito Belec, Katjuša Plesničar in Neda Ilić, bodo prejeli izobraževalni tečaj iz digitalne fotografije. Na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa s fotoreportažo Juhuhu, logika je spet tu! z OŠ Frana Kranjca Celje. Vse članice ekipe, Zala Čečko, Lara Gobec in Ana Topole, bodo dobile družabno igro Logika.

Organizatorja natečaja Fotoreportaža iz logike, Zveza za tehnično kulturo Slovenije in Planet Siol.net, iskreno čestitata vsem novinarskim ekipam ter jim želita obilo zanimivih in poučnih novinarskih ter logičnih dosežkov tudi v prihodnje.

Vseh 23 fotoreportaž, ki so tekmovale na nagradnem natečaju Fotoreportaža iz logike, si lahko ogledate tukaj.

Avtorica: Mija Kordež, ZOTKS