V cesarstvu njenega veličanstva Knjige

IMG_2752V Ljubljani poteka 30. slovenski knjižni sejem. Prostori Cankarjevega doma so od jutra do večera polni otroškega in odraslega vrveža. Obiskovalci se sprehajajo med stojnicami založb, si ogledujejo, prebirajo in kupujejo knjige ter poslušajo, gledajo, opazujejo, sodelujejo in ploskajo na predstavah, ki so spremljevalni del sejma.

Ena od dejavnosti so tudi debatne kavarne, v katerih se strokovnjaki pogovarjajo o bralnih in knjižnih problemih ter poskušajo gostom med srebanjem kave odgovoriti na katero od vprašanj. Na dve še nismo dobili odgovora: ali se bere za učenje ali za uživanje in ali je možno oboje hkrati.

Naslov petkove prve debatne kavarne je bil Izboljšajmo bralno pismenost in učinkoviteje dostopajmo do znanja. Z gostjami Fani Nolimal, Natašo Potočnik,  Brigito Rupar in Barbaro Smrekar se je pogovarjala Marija Lesjak Reichenberg, vodja založbe Zavoda RS za šolstvo. Razkrile so rezultate večletnih prizadevanj slovenskih šol, zavoda za šolstvo in resornega ministrstva za izboljšanje bralne pismenosti, ki predstavlja ključni dejavnik za učinkovitejše učenje. V pogovor so se vključili tudi učiteljica Danica Iskra in učenca Kristina in Matic z OŠ Polje.

Tvitni račun:  .

IMG_2751 IMG_2755 IMG_2750