Srečanju tehnične ekipe LeaCoMM v Stuttgartu

Člana slovenske ekipe mednarodnega projekta LeaCoMM sta se konec oktobra udeležila dogodka usposabljanja Lehrerinnen und Lehrer Lernen Grenzenlos pri nemškem partnerju v Stuttgartu. Člana sta strokovnjaka med izobraževalci učiteljev, ki sta svoje izkušnje nabirala pri slovenskih projektih informatizacije šolstva (e-šolstvo, e-kompetence učiteljev v dvojezičnih šolah, Inovativna pedagogika 1:1 v luči kompetenc 21. stoletja, itd.).

Svoje znanje sedaj nadgrajujeta v mednarodnem projektu LeaCoMM. Cilj projekta LeaCoMM je ustvariti platformo za učitelje v Evropi, ki delajo v razredih in šolskih okoljih, kjer so učenci iz različnih kulturnih ozadij, etničnih skupin, religioznih usmeritev ter govorijo različne jezike. Platforma bo ponujala učiteljem, izobraževalcem, izobraževanim in zaposlenim v šolski administraciji orodja s katerimi bodo lahko razvijali svoje medkulturne (intercultural) kompetence in preko katere bi nastala mreža / skupnost učiteljev iz vse Evrope. Le ti bi lahko izmenjevali primere dobrih učnih praks, metode in učna gradiva.

V okviru tega projekta tako nastaja platforma, katere nastajanje vodi slovenski partner – Zavod Antona Martina Slomška. Pilotiranje na platformi se bo začelo v začetku leta 2015. V kolikor bi želeli sodelovati, prosim kontaktirajte projektno pisarno: +386 590 92 112 oz. info@z-ams.si, kpercic@z-ams.si.

Objavil/-a: Drago Jovič
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...