Zavod RS za šolstvo podelil Kumerdejeve nagrade

Zavod RS za šolstvo že šestnajst let podeljuje priznanja posameznikom in ustanovam, ki ustvarjalno sodelujejo z njim. Slovesna podelitev priznanj Blaža Kumerdeja je bila 11. februarja v Viteški dvorani Muzeja novejše zgodovine v Ljubljani. Vinko Logaj, direktor ZRSŠ, in Andreja Barle Lakota, državna sekretarka MIZŠ, sta v uvodu spregovorila o pomenu kakovostnega izobraževanja in stalnem spreminjanju izobraževalnih potreb, ki zahtevajo strokovne in ustvarjale vzgojitelje in učitelje. Tomaž Kranjc, predsednik komisije za podeljevanje priznanj, je opisal presežke letošnjih nagrajencev pojasnil nagradna merila.

Priznanja Blaža Kumerdeja so prejeli Alja Verdinek, svetovalna delavka v vrtcu Ravne na Koroškem; Bernarda Devetak, učiteljica biologije na II. gimnaziji v Mariboru; Osnovna šola Vojke Šmuc Izola; Mira Prel, glasbena učiteljica in zborovodkinja na OŠ Franca Lešnika Vuka v Slivnici pri Mariboru in Projektni tim Srednje ekonomske in trgovske šole ŠC Nova Gorica.

Z glasbenim kulturnim programom je slovesnost obogatila solopevka Tina Bohak ob klavirski spremljavi Andreje Prel.

V knjižnici Blaža Kumerdeja na Bledu pa bo od 16. so 28. februarja na ogled razstava, ki bo pokazala delo in uspehe letošnjih Kumerdejevih nagrajencev.

Alja_VerdinekBernarda DevetakOS_Vojke_Smuc_Izola Mira_Prel Sred_ekon_Nova_Gorica Tina_Bohak Vinko_Logaj vsiAndreja_Barle_LakotaTomaz_Kranjc