Učni poljub Muzeja novejše zgodovine

Muzeji dobivajo vse večjo izobraževalno vlogo; ne le s svojo bogato razstavno dejavnostjo, ampak tudi z različnimi programi, ki vsebujejo posebne programe, ki mlade popeljejo skozi zgodovino v obliki učnih ur in šolske dejavnosti. Muzej novejše zgodovine Slovenije domuje v Cekinovem graduv v ljubljanskem parku Tivoli .

Osrednja razstava je 1914-1918: Takšne vojne si nismo predstavljali. Razstavljen je Kobetov tarok – na stensko velikost povečane karte, ki jih je taboriščnik Boris Kobe naredil kot spomin na grozote z morišč Dachau, Ueberlingen in Allach. Izteka se razstava o Ani Frank, ki pa jo bodo prenesli na dvomesečni obisk ba Gimnazijo Škofja Loka, kasneje pa še po drugih šolah. Pri Ani Frank ne gre samo za razstavo, ampak mednarodni projekt, ki je med drugim vseboval tudi literarni natečaj.

Danes muzej ob 18:00 uri v Galeriji S na Ljubljanskem gradu odpira razstavo PUSTOLOVŠČINA POLJUBOV iz muzejevih fotografskih zbirk.

Muzej je postavil interaktivno infotočko, ob stoti obletnici začetka prve svetovne vojne pa vabijo na predavanja in dokumentarne večere:

  • 18. februarja ob 18:00 – Dnevnik nekega naroda
  • 4. marca ob 18:00 – Privatni vojni muzej v Ajdovščini in Spomini Janka Vertina iz prve svetovne vojne
  • 18. marca ob 18:00 – Avstro.ogrske vojaške uniforme 1914 – 1918

Svoj program in dejavnosti muzej prilagodi tudi željam in potrebam šolskih skupin.

 

Interaktivna infotočka

Muzej novejše zgodovine Spoznavno stopnišče 1914_1918 Take vojne si nismo predstavljali