Z miško v svet

Med dejavnosti, s katerimi Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) uresničuje svoje poslanstvo in cilje, sodijo številna tekmovanja iz znanja v osnovni in srednji šoli ter za študente. Vanje se vključujejo tudi šole s prilagojenim programom ter v nekaterih primerih tudi vrtci.

Leta 2000 se je ZOTKS odločil, da v program računalniškega izobraževanja vključi tudi otroke s posebnimi potrebami, kar se je izkazalo za zelo koristno, saj ti otroci na ta način pridobijo mnogo novih spretnosti in znanj, predvsem pa oblikujejo svojo samopodobo.

Priprave na to tekmovanje ponujajo veliko možnosti spoznavanja uporabe novih tehnologij, predvsem z vidika posebnih programskih rešitev za različne stopnje prizadetosti oziroma motoričnih sposobnosti otrok in odraslih.

Šole s prilagojenim programom se lahko s svojimi učenci izkažejo na dveh tekmovanjih. Prvo, z naslovom Z miško v svet, je namenjeno varovancem v posebnem programu. Z njim bo ZOTKS v tem šolskem letu začel Festival inovativnih tehnologij, in sicer v četrtek, 12. februarja 2015, na OŠ Jela Janežiča v Škofji Loki. Na tekmovanju se bo v dveh disciplinah zbralo in pomerilo 31 najboljših iz vse Slovenije.

Po nagovoru župana občine Železniki, mag. Antona Luznarja bo podelitev priznanj in nagrad, predstavili se bodo ‘Otroci ritmov’, tolkalci iz glasbene šole Škofja Loka in folklorna skupina Sožitje.

Drugo tekmovanje, namenjeno programu nižjega izobrazbenega standarda pa bo z naslovom Z računalniki skozi okna potekalo v marcu na isti lokaciji.

ZOTKS

Rezultati in fotografiji

2 thoughts on “Z miško v svet

  1. Igor
    13. 2. 2015 at 17:23

    Če je možno, prihodnjič objavite še kakšno fotografijo.

  2. Drago Jovič
    16. 2. 2015 at 09:58

    Fotografiji sta dodani v prispevku z rezultati. Seveda je vsak prispevek boljši, če ni zgolj besed, ampak je tudi kaj za pogledati.