Najmlajši so se pomerili na računalniškem pokalu LOGO

Računalniškega pokala LOGO v organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije se je letos na državni ravni udeležilo 64 otrok.

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je organizirala 18. računalniški pokal LOGO, ki ga z namenom uvajanja najmlajših v računalništvo organizira že od leta 1997. Tekmovanje v programiranju s programom LOGO je namenjeno otrokom iz vrtcev in prvega triletja osnovne šole ter poteka v sklopu Festivala inovativnih tehnologij.

»Z organizacijo računalniškega tekmovanja za najmlajše želimo razširiti zanimanje otrok in njihovih staršev ter učiteljev in širše javnosti za zgodnje učenje računalništva,« je povedala Mija Kordež, vodja projektov tekmovanj pri ZOTKS. »Računalnik otrokom ne sme predstavljati le orodja za igranje računalniških iger, saj ponuja bistveno več. Računalniško opismenjevanje že od vrtca dalje je izredno pomembno, saj si danes življenja brez računalnika praktično ne moremo predstavljati. Otroci se v okviru priprav na tovrstna tekmovanja naučijo uporabljati osebni računalnik in programsko opremo zanj ter s tem širijo svoja obzorja.«

Računalniški pokal LOGO, pri katerem udeleženci tekmujejo v dvojicah, poteka dvostopenjsko – kot izbirno in državno tekmovanje. Na izbirnih tekmovanjih je sodelovalo 960 otrok, državnega tekmovanja pa se je udeležilo 64 tekmovalcev.

  • V skupini vrtec je zmagal tekmovalni par Jaka Hrup in Tadej Plevčak iz Vrtca Izvir iz Rogaške Slatine.
  • V kategoriji 1. razred sta slavila Gašper Rovišnjak in Nejc Viher iz Vzgojno-izobraževalnega zavoda II. OŠ Rogaška Slatina.
  • Med 2. razredi sta bili najboljši Neža Kodrun in Ajda Križnik iz OŠ Prebold.
  • Jure Flis in Tine Stergar, prav tako iz OŠ Prebold sta bila najboljša v kategoriji 3. razredov.
  • Prehodne pokale so prejeli Vrtec Izvir, II. OŠ Rogaška Slatina in OŠ Prebold.

Prispevek ZOTKS