Zvok knjige je zven življenja

V Foersterjevem vrtu v Ljubljani je z motom Zvok knjige, zven življenja od 19. do 21. maja potekal 6. sejem akademske knjige Liber.ac.

Liber.ac pripravlja Filozofska fakulteta in je zasnovan kot tridnevna javna prireditev z bogatim spremljevalnim programom, ki je neposredno ali zgolj posredno povezan s knjigo.

Z dogodkom se v slovenskem prostoru uveljavlja nov tip knjižnega sejma, obenem pa se vzpostavlja novo kulturno in komunikacijsko središče. Sejem povezuje različne producente in promotorje akademske knjige od univerzitetnih založb in knjigarn do univerzitetnih knjižnic. Opozarja na raznolikost in visoko kakovost slovenskega akademskega založništva ter na najnovejše dosežke znanosti in interdisciplinarne razvojne usmeritve v visokem šolstvu. Obenem poskuša akademsko knjigo približati širši javnosti, študentom, dijakom, ki se odločajo o izbiri študija, in tudi tistim, ki se v okviru vseživljenjskega izobraževanja odločajo za univerzitetno izobrazbo.

Učitelji in vzgojitelji so lahko s sejemskim popustom lahko kupili marsikatero knjigo, ki podpira njihova prizadevanja. Fakultete so poleg knjig predstavile tudi dodiplomske in podiplomske študentske dejavnosti, pogovore, predavanja, koncerte, ogled filma in okrogle mize; celo karibske plese se je bilo moč naučiti. Za šolsko rabo je bil izziv pogovor o možnosti brezocenske šole z biologinjama Zorico Potisk z Gimnazije Kočevje in Sašo Kregar z Zavoda RS za šolstvo.

Fotografije: Simona Vozelj in I.L.

Liber4 Liber5 Liber6 Liber7 Liber2Liber8 Liber9 Liber11 Liber12 Liber13