Jazon – izobraževanje dijakov na daljavo

V Ljubljani je 1. 7. 2015 na ZRSŠ potekalo delovno srečanje o podpiranju dijakov, ki zaradi daljše odsotnosti ne morejo obiskovati pouka. Zamisel o podpori športnikom-dijakom, ki potujejo po svetu, sta začela pred skoraj desetletjem uresničevati Zavod MIRK in Slovenski olimpijski komite. Podprlo jo je tudi Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, omogočal pa Telekom. Sodelovali so učitelji šol, kjer imajo več vrhunskih športnikov.

Pred štirimi leti je koordiniranje dejavnosti prešlo na Zavod republike Slovenije za šolstvo; poskus pa je leta 2011 ovrednotil tudi Strokovni svet za splošno vzgojo in izobraževanje. Nastalo je prek 500 gradiv za zgodovino, psihologijo in geografijo. Letos so bila gradiva prenesena na novi portal. Projekta se je prijel popularni naziv Jazon; po mitološkem junaku, ki je potoval in spoznaval svet, vmes pa opravil obilico zmagovitih nalog.

Zaradi dobrega odziva dijakov športnikov in njihovih učiteljev je ZRSŠ projekt dodal v svoj srednjeročni načrt. V ožji strokovni skupini bo sodelovalo pet svetovalcev ZRSŠ, dva učitelja in fakultetni profesor.

20150701_101243 20150701_101200