Googlov natečaj za sofinanciranje dejavnosti v višini do 3.700,00 EUR v okviru Evropskega tedna programiranja (EU Code Week 10.- 18.10.2015)

Googlov natečaj za sofinanciranje dejavnosti v višini do 3.700,00 EUR v okviru Evropskega tedna programiranja (EU Code Week 10.- 18.10.2015), rok 31.8.2015

Cilj Evropskega tedna programiranja (EU Code Week; 10. – 18.10.2015) je ozaveščati uporabnike računalnikov in mobilnih naprav, da učenje programiranja pripomore k boljšemu razumevanju njihovega delovanja. Znanje iz računalniškega programiranja nas tudi opolnomoči, da lažje raziščemo ustvarjalne ideje in smo inovativni pri izobraževanju, delu in igri. Projekt je namenjen vsem starostnim skupinam in predstavlja priložnost in izziv vsem državljanom Evropske unije, da nadgradijo raven svojih kompetenc in prispevajo dvigu konkurenčnosti v svetu.

Google je objavil natečaj za sofinanciranje dejavnosti do 3.700,00 EUR za posamezno ustanovo v okviru Evropskega tedna programiranja (EU Code Week).

Rok za prijavo je 31.8.2015.

Več o natečaju:

OBRAZEC ZA PRIJAVO se nahaja na naslovu

Želimo vam veliko uspeha na natečaju in pripravo inovativnih delavnic oz. dogodkov na vašem vzgojno-izobraževalnem zavodu!

Dodatne informacije:

Evropski teden programiranja že tretje leto podpira tudi Evropska komisija, Slovenija pa je bila pobudnica teh dejavnosti. Vabimo vas, da na vrtcih in šolah otroci, učenci in dijaki ter učitelji in profesorji v okviru pouka pri različnih predmetih ter drugih dejavnosti (interesne dejavnosti, društva, sodelovanje s podjetji in drugimi institucijami ter posamezniki) spoznavajo programiranje na različnih ravneh, izmenjujejo izkušnje z vrstniki in tudi med generacijami.

Dejavnosti v Evropi si lahko ogledate na naslovu http://codeweek.eu/, kjer lahko prijavite tudi svoje dejavnosti oz. dogodke. Predstavljene so tudi osnovne usmeritve za sodelovanje (http://events.codeweek.eu/guide/) in uporabni viri za učenje programiranja (http://codeweek.eu/resources/). Novice lahko spremljate tudi na Twitterju @CodeWeekEU oz. #codeEU.

Vprašanja v zvezi z Evropskim tednom programiranja lahko posredujete slovenski ambasadorki Katji Koren Ošljak na e-pošto katja@skratja.si.

Objavil/-a: Drago Jovič
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (3 votes, average: 2,33 out of 5)
Loading...