Konferenca VIVID 2015 in mednarodna konferenca ISSEP 2015 (FRI – UNI LJ, 28.9.-1.10.2015)

V letošnjem letu konferenca Vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi (VIVID 2015 – nosilec organizacije FOV Kranj – UNI MB) poteka v istem času kot mednarodna znanstvena konferenca International Conference on Informatics in Schools (ISSEP – nosilec letošnje organizacije FRI – UNI LJ), ki letos izjemoma poteka v Sloveniji.

Obe konferenci bosta na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani od ponedeljka, 28. 9. 2015, do četrtka, 1.10.2015.

Več o obeh konferencah si lahko preberete na naslovu http://issep15.fri.uni-lj.si.

Kotizacije NI! Velja za obe konferenci za učitelje, ravnatelje in druge strokovne delavce iz slovenskih vzgojno-izobraževalnih zavodov (za prvih 200 prijav). Prostih mest je še nekaj več kot 100.

Prijava na obe konferenci je enotna na naslovu: https://issep15.fri.uni-lj.si/?file=Registration%20form

Verjamemo, da enkratne priložnosti ne velja zamuditi, zato ste vabljeni, da se prijavite in udeležite konference po možnosti vse dni.

Dandanes si sveta ne znamo več predstavljati brez informacijsko-komunikacijske tehnologijo (IKT). Celo več, če želimo biti uspešni in če želimo, da bi bili naši otroci uspešni, se moramo dodobra seznaniti z IKT. Zato v šolah po svetu poučevanje računalništva in informatike dobiva vedno večji pomen. In to poučevanje naj bi ustvarjalo kreatorje tehnologije in ne zgolj uporabnike.

Letos imamo veliko srečo, da na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani gostijo prestižno mednarodno konferenco ISSEP (http://issep15.fri.uni-lj.si), katere tema je prav poučevanje računalništva in informatike v osnovnih in srednjih šolah. Na konferenci bodo uveljavljeni mednarodni strokovnjaki predstavili poglede, metode in izkušnje pri poučevanju. Konferenca se prične v ponedeljek, 28.9.2015, z učiteljskim delom, na katerem bodo predstavili svoje delo učitelji iz Slovenije, Avstrije, Italije, Madžarske in Poljske. Konferenca se nadaljuje v torek in traja do vključno četrtka z odličnimi vabljenimi predavatelji, delavnicami ter seveda predavanji.

Vivid_2015

Objavil/-a: Drago Jovič
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (1 votes, average: 3,00 out of 5)
Loading...