Izobraževanje in nagrajevanje – Dan Zavoda RS za šolstvo

Novomeška območna enota ZRSŠ je bila organizator 30. srečanja delavcev Zavoda RS za šolstvo. V dopoldanskem delu so v prostorih družbe Gen poslušali predavanja Garsia Kosinca o energiji, energetiki in energetski pismenosti v številkah, Tanje Rupnik Vec o mitih, ki omejujejo naše razumsko vrednotenje dogodkov, in Vinka Logaja, ki je predstavil uresničevanje zavodovega delovnega programa in načrtih za prihodnost.

Nato so v štirih skupinah obiskali Svet energije, Mestno hišo Krško, Hidroelektrarno Krško in Nuklearno elektrarno Krško. Razmišljali so, kako obiskano vključiti v šolski pouk.

Popoldanski del srečanja je potekal v Posavskem muzeju Brežice.  Po nastopu citrarskega orkestra Glasbene šole Brežice in uvodnih nagovorih sta Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, in Vinko Logaj, direktor ZRSŠ, podelila priznanja za pridobljene akademske nazive in dolgoletno delo na ZRSŠ. Vrhunec prireditve je bila podelitev nagrad za kakovostne prispevke k razvoju zavoda. letos so jih prejele Jerneja Bone, Barbara Gregorič, Marjeta Borstner, Simona Rogelj in Saša Kregar.

Za strokovni zaključek so poskrbeli kustosi, ki so udeležence popeljali med muzejskimi zbirkami, novomeška enota pa je predala t.i. stonalogo kranjski enoti, ki bo organizatorica prihodnjega srečanja.

DSC00080Svet energije ponuja obilo možnosti za obiske šolskih skupin.

DSC00094Maja Makovec Brenčič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport.

DSC00111Nagrajenke, ministrica, direktor in vršilka dolžnosti predstojnice OE Novo mesto.

DSC00113Nagrajenke v prvi vrsti viteške dvorane Posavskega muzeja Brežice.

DSC00099 Nastop citrarskega orkestra Glasbene šole Brežice

DSC00120Direktorica Posavskega muzeja je udeležence popeljala skozi pet tisočletij na sotočju Save in Krke.