Otroci morajo še bolj(e) varovati zasebnost in osebne podatke

Seminar: Poučevanje o zasebnosti in varovanju osebnih podatkov

Evropski priročnik za poučevanje, projekt ARCADES

Informacijski pooblaščenec  je partner v evropskem projektu ARCADES, namenjenem vnosu vsebin o varovanju osebnih podatkov in zasebnosti v učne programe osnovnih in srednjih šol. Varuhi osebnih podatkov držav članic EU namreč opažajo, da je zavedanje o pomenu varovanja zasebnosti in osebnih podatkov med osnovnošolci in dijaki majhno ter da učitelji nimajo na voljo ustreznih gradiv, ki bi jim bila v pomoč pri seznanjanju otrok in mladostnikov. Partnerji projekta ARCADES so zato pripravili na ravni EU poenotena gradiva in orodja, ki jih bodo učitelji lahko uporabili za poučevanje o varovanju zasebnosti in osebnih podatkov

Zato je Informacijski pooblaščenec pripravil izobraževalni seminar za učitelje. Z enakim programom bo potekal dvakrat:

19. oktobra 2015 na Brdu pri Kranju (hotel Brdo)

20. oktobra 2015 v Mariboru (hotel Habakuk)

Na seminarju bo predstavljen priročnik za poučevanje otrok in mladine, skupaj z uporabnimi praktičnimi gradivi in orodji. Svoje izkušnje in znanje bodo delili strokovnjaki različnih področij, ki imajo izkušnje pri učenju mladih o zasebnosti in tudi širši tematiki človekovih pravic.

Program in cilji seminarja

Po seminarju bo organiziran natečaj za najboljši pouk oz. učno uro o varovanju zasebnosti in osebnih podatkov. Nagrajenci natečaja bodo nagrado prejeli na mednarodni konferenci ob dnevu varstva osebnih podatkov, 28. 1. 2016 v Bruslju.

Na seminar se lahko prijavite na naslovu sanja.vraber@ip-rs.si , do 10. oktobra 2015. Število mest je omejeno, zato svetujemo, da se prijavite čim prej.

Na prijavi navedite: ime in priimek, e-naslov, vaše delovno področje, šolo, kjer poučujete, ter kraj, v katerem bi se radi udeležili seminarja; torej: Brdo ali Maribor.

Za dodatne informacije je na voljo Sanja Vraber; na tel. št. 01 230 756 in na naslovu: sanja.vraber@ip-rs.si.

 

otrok

2 thoughts on “Otroci morajo še bolj(e) varovati zasebnost in osebne podatke

 1. Sonja Strgar
  25. 9. 2015 at 15:31

  Datuma nista prava.

  Prav je 19. in 20. oktober 2015.

  LP, Sonja

  1. Igor
   28. 9. 2015 at 13:34

   Popravil.
   Je zdaj v redu?