Predstavitev gradiv za poučevanje matematike v spletnem učnem okolju Moodle

Gimnazija Poljane že drugo leto sodeluje kot partner v mednarodnem projektu MUST (Maths Understanding with help of Science and Technology – več o projektu na http://mustpro.eu/). V okviru projekta skupaj s partnerji pripravljajo gradiva za poučevanje matematike  v spletnem učnem okolju Moodle. Spletne učilnice v VLE Moodle so se v preteklih letih razširile po domala vseh slovenskih šolah. Kljub temu pa veliko možnosti, ki jih Moodle ponuja, ostaja neizkoriščenih.

Nekatere od teh možnosti bodo predstavili na delavnic, ki bo na Gimnaziji Poljane (Strossmayerjeva 1, Ljubljana) v sredo, 21. oktobra 2015 od 15. do 19. ure v računalniški učilnici 16.

Predstavljena bo zlasti uporabnost kvizov in redovalnice v Moodlu. Med novostmi so tudi vprašanja tipa formule, ki omogočajo naključno generiranje številskih podatkov.  Tak tip vprašanj je posebej primeren za utrjevanje znanja matematike in naravoslovja, saj omogoča učencem, da  rešujejo podobne naloge z naključno generiranimi podatki. Po vsakem poskusu reševanja naloge učenec takoj dobi povratno informacijo – to dobi tudi učitelj, ki na ta način lahko zelo učinkovito  spremlja delo svojih učencev.

Udeležba je brezplačna, gradiva, predstavljena na seminarju, boste lahko tudi sami preskušali s svojimi učenci.

Prispevek:Breda Poličar

Moodle_1

Objavil/-a: Drago Jovič
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...