Valorizacijska konferenca CMEPIUS-a – Mednarodni izobraževalni projekti za razvoj

Na Brdu pri Kranju bo CMEPIUS 19. oktobra v okviru Evropskega leta za razvoj 2015 organiziral letno valorizacijsko konferenco, ki bo tokrat posvečena mednarodnim izobraževalnim projektom, ki jih izvajajo slovenske izobraževalne institucije z državami v razvoju.

Namen konference z naslovom Mednarodni izobraževalni projekti za razvoj je osvetliti, kako naše šole, nevladne organizacije, univerze in drugi, sodelujejo z institucijami držav v razvoju po celem svetu, kakšne rezultate prinašajo tovrstni projekti in kakšen učinek imajo na posameznika, organizacije, okolje in širše. Poleg izmenjave praks, znanja in izkušenj, bi želeli tovrstno sodelovanje predstaviti tudi tistim, ki vanj še niso vstopili.

Osrednji gost konference bo misijonar Pedro Opeka, ki bo udeležencem predstavil zgodbo o zmagoslavju človečnosti – zgodbo o Akamasoi, humanitarni organizaciji, ki jo je leta 1989 ustanovil na Madagaskarju. O tem, kako pomemben je prispevek izobraževalnih institucij k razvoju, pa bo v uvodnem nagovoru spregovorila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič.

Vabilo s programom si lahko ogledate tukaj.

Na konferenco se prijavite prek spletne prijave. Prijave bodo odprte do zapolnitve prostih mest.

Prispevek: Urška Šraj

ASC_4083

Misijonar Pedro Opeka