Likovna razstava Marjana Prevodnika

V Razstavišču ZDSLU na ulici Komenskega v Ljubljani so 19. novembra odprli razstavo likovnih del Marjana Prevodnika, pedagoškega svetovalca za likovno umetnost na Zavodu RS za šolstvo.

Olga Butinar Čeh, kustosinja, je opisala Prevodnikov likovni razvoj; izobraževal se je že v otroških letih, nato na Srednji aranžerski šoli v Ljubljani, na Pedagoški akademiji v Ljubljani, na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani, kjer je leta 1986 diplomiral pri prof. Gustavu Gnamušu, leta 1989 pa je končal še specialistični študij grafike pri prof. Branku Suhyu. Že dve desetletji vodi likovno pedagoško sekcijo ZDSLU. Organiziral je vrsto didaktičnih likovnih razstav otrok in mladine za osnovne in srednje šole.

Pod okriljem ZDSLU in v sodelovanju z Zavodom Republike Slovenije za šolstvo, s Pedagoško fakulteto Ljubljana ter InSEA je zasnoval in organiziral dve mednarodni likovno pedagoški izobraževanji: kot prvo mednarodno konferenco v letu 2009 (MICY) pri kateri so sodelovali strokovnjaki iz 23 držav; kot drugo pa v letu 2013 t. i. mednarodni študijski obisk za likovne pedagoge iz 8 evropskih držav, ki je potekal v sodelovanju s Cmepiusom.  Med leti 1976 – 1993 je poučeval likovno vzgojo v osnovnih in srednjih šolah. Od leta 1993 je pedagoški svetovalca za likovno vzgojo in umetnost na Zavodu Republike Slovenije za šolstvo v Ljubljani, v okviru katerega je organiziral nešteto izobraževanj, tako za vzgojitelje, razredne, predmetne in srednješolske učitelje likovne vzgoje in umetnosti. Za svoje likovno pedagoško delo je leta 2014 prejel državno nagrado na področju šolstva.

V razstavišču bo Marjan Prevodnik ob razstavi imel 18 likovnih delavnic: 16 za  osnovnošolske razrede in dve za srednješolske.

 

IMG_4452 IMG_4471 IMG_4424 IMG_4462 IMG_4464 IMG_4455