Osnova šola Dobje postala prva Microsoftova inovativna osnovna šola v Sloveniji

Najboljši zgled, kako je mogoče v izobraževanju učinkovito uporabiti najsodobnejše tehnologije in učence z njimi bolje pripraviti na uspešno življenje v 21. stoletju, nudijo mentorske in inovativne šole. Peščici inovativnih osnovnih šol se je novembra pridružila Osnovna šola Dobje. To so šole, ki jim uspe začeti spreminjati pedagoško paradigmo tako na nivoju vodstva kot tudi pri celotnem učiteljskem zboru.

Rezultat iskanja vedno novih izzivov v poučevanju s pomočjo sodobne tehnologije in sodobnih načinov poučevanja so motivirani in aktivni učenci, ki so sposobni dosegati višje učne cilje in trajno znanje.

Ena od redkih slovenskih izobraževalnih institucij, ki si prizadevajo v učne načrte na smiseln in učinkovit način vključiti sodobna tehnološka orodja in inovativne načine poučevanja, hkrati nenehno spodbuja svoje zaposlene, da svoje znanje nadgrajujejo in delijo s svojimi kolegi, tudi izven meja Slovenije. Istočasno je šola postala bogatejša za devet učiteljic, ki so prejele naziv Microsoftov inovativni učitelj.

“Čestitke osebju Osnovne šole Dobje za njihovo izjemno delo. Inovativnost se ne meri po tehnološki opremljenosti, ampak predvsem po pristopu do poučevanja. Vključitev v Microsoftove programe je šoli omogočila dostop ne le do programske in strojne opreme, ki jo smiselno umeščajo v pedagoški proces, ampak tudi vpogled v najnovejše razvojne smernice. Z našimi programi želimo spodbuditi znanja in veščine 21. stoletja, kot so sodelovanje, kritično razmišljanje in kreativnost.”, je povedala Marina Dražetič, vodja izobraževalnega programa pri Microsoftu Slovenija.

“Z veliko znanja, trdega dela, ustvarjalnosti in kančkom drznosti smo dobili naziv Microsoftova inovativna šola. Tudi ni naključje, da je kar devet učiteljev dobilo naziv inovativni Microsoftov učitelj. Učitelji na OŠ Dobje nenehno iščejo drugačne metode in oblike dela ter učijo učence veščin, ki jim bodo v življenju in pri njihovem poklicu pomagale na poti do uspeha. Zaradi tega se nenehno dodatno izobražujejo in sodelujejo v različnih projektih, svoje znanje in veščine suvereno prenašajo učencem, učenci pa so motivirani, prevzamejo odgovornost za svoje učenje in posledično dosegajo odlične rezultate.

Vsak dan smo priča spremembam in tako so tudi spremembe na področju izobraževanja neizogibne. Zavedati se moramo, da klasično poučevanje,  kot smo ga poznali do sedaj, ni dovolj. Učenci potrebujejo za motivacijo in novo osvojena znanja in veščine mnogo več. Učitelji morajo v korak s časom, Microsoftove storitve pa omogočajo, da učenca vključujemo v proces načrtovanja ciljev in spremljanja lastnega razvoja in trajnega znanja.”, je povedala Suzana Plemenitaš, ravnateljica OŠ Dobje

Z uvajanjem novih metod poučevanja na OŠ Dobje spodbujajo in razvijajo tako imenovane spretnosti in znanja 21. stoletja, kot so kritično razmišljanje, ustvarjalnost in sodelovanje. Ob tem se učenci učijo tudi uporabe sodobne tehnologije, s pomočjo katere lahko presežejo meje učilnice, šole, države in tudi celine.

Objavil/-a: Drago Jovič
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (2 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...