Mreža znanja 2015 je povezala 300 slovenskih omrežnih strokovnjakov

V četrtek, 26. 11. 2015, se je na Arnesovi konferenci Mreža znanja 2015 izobraževalo in izmenjavalo izkušnje 300 slovenskih informatikov in računalnikarjev s fakultet in laboratorijev vseh slovenskih univerz, raziskovalnih inštitucij, srednjih in osnovnih šol, šolskih centrov ter kulturnih organizacij.

Konferenco je z uvodnim nagovorom odprla ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič in izrazila veselje nad dejstvom, da se ravno ta mesec zaključuje eden največjih projektov, IR optika, ki bo več kot 750 javnim zavodom omogočil najsodobnejšo povezavo v omrežje ARNES. Udeležencem so bile predstavljene tudi druge novosti s področja informacijske infrastrukture in pomembne IKT storitve, namenjene uporabnikom iz raziskovanja, izobraževanja in kulture. Predstavljenih je bilo več primerov dobrih praks uporabe novih tehnologij ter sodelovanj med organizacijami.

Mreža znanja se vedno znova utrjuje kot pomembno stičišče, na katerem se izmenjujejo informacije s širšega področja IKT ter rojevajo ideje za prihodnje aktivnosti na tem področju.

Posnetki s srečanja so na voljo na portalu Arnes Video.

Objavil/-a: Drago Jovič
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...