Utrip prihodnosti – UP 2015

V okviru jubilejev šol, ki so združene v Šolski center Kranj, je bila 17. 11. 2015 v Šolskem centru organizirana mednarodna strokovna konferenca Utrip prihodnosti  – UP 2015.

Tematska področja konference so bila skladna s programi, ki jih Šolski center izobražuje. Prispevki več kot 40 strokovnjakov so predstavljali novosti s področja informatike in računalništva, mehatronike, elektroenergetike, ekonomije, gradbeništva, varovanja in organizatorja socialnih mrež.

Plenarni del je otvoril direktor Šolskega centra Kranj Jože Drenovec, o povezavi strokovnega izobraževanja z gospodarstvom je govoril Elido Bandelj, direktor CPI, mag. Borut Čampelj o prihodnosti informatizacije izobraževanja, lokalne spodbude povezovanja znanj je predstavila Ana Vizovišek z Mestne občine Kranj, dr. Marjeta Pučko je predstavila iniciativo Opening Up Slovenia kot pot k odpiranju izobraževalnih virov, Marina Dražetić je predstavila Microsoftov pogled v prihodnost, o izobraževanju in trgu dela sta govorila Mojca Brus in Borut Tuma iz Hidrie Rotomatike, primer promocije tehnične kulture v Belgiji pa sta predstavila Philippe Gruwier in Ronny Verhoeven.

Več o konferenci na http://up.sckr.si/.

Prispevek: Sašo Stanojev