18. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije

V petek, 15. aprila 2016, ob 10.00 uri bo 18. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije z naslovom DEDIŠČINA ZAJTRKOV NA SLOVENSKEM, ki ga organizira Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) v sodelovanju z GRM Novo mesto – center biotehnike in turizma. Tekmovanje bo potekalo v prostorih Hiše kulinarike (Glavni trg 30, Novo mesto).

Tekmovanje v ZOTKS pripravljajo v okviru mladinskega raziskovalnega dela. Organizirajo ga v sodelovanju s centrom GRM Novo mesto – centrom biotehnike in turizma. Namenjeno je mladim raziskovalcem kmetijskih, živilskih, gostinskih in turističnih ter biotehniških srednjih in višjih strokovnih šol Slovenije. S tekmovanjem želijo dvigniti priljubljenost etnoloških in kulinaričnih značilnosti slovenskega podeželja, odkriti za etnologijo in kulinariko nadarjene dijake ter jih spodbuditi k poglabljanju znanja in raziskovalni dejavnosti na tem področju.

Mladi raziskovalci bodo popeljali po prelepi slovenski pokrajini, prikazali bodo trdo in skromno življenje naših prednikov. Spoznali bomo, kako so se začela jutra in kdaj je bil čas za zajtrk na Koroškem, v Krški kotlini in na območju Bistriškega Pohorja, zajtrke slovenske Istre, kako so praznovali pomlad in veliko noč v Spodnjem Podravju, videli pa bomo tudi nekaj primerjav zajtrkov nekoč in danes.

Prispevek: ZOTKS

Dediscina_zajtrkov_na_slovenskem_2 Dediscina_zajtrkov_na_slovenskem_1

Objavil/-a: Drago Jovič
Ocena:
1 Zvezdica2 Zvezdici3 Zvezdice4 Zvezdice5 Zvezdic (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...

One thought on “18. državno tekmovanje Etnološke in kulinarične značilnosti Slovenije

  1. Lipovšek
    14. 4. 2016 at 18:28

    Se bo dalo na kraju samem tudi kaj pojesti in popiti?