Premiera dijaških filmov SŠSB v Kinu Slovenska Bistrica

Pri filmskem krožku, ki že vrsto let deluje v Srednji šoli Slovenska Bistrica, je letos sodelovalo rekordno število dijakov (en polno zaseden razred). In tako je nastalo tudi rekordno število filmov.
Za izdelavo le-teh so dijaki (in tudi mentorja) žrtvovali veliko število ur svojega prostega časa, ki so ga preživeli v mladostni zagnanosti, učenju, kreativnosti, pa tudi v bolj mučnem dolgotrajnem trdem delu pri montaži posnetega gradiva.

Na premieri, ki je bila v torek, 24. maja, v Kinu Slovenska Bistrica, so si dijaki, profesorji in starši ter vsi, ki jih zanima ustvarjalnost mladih, ogledali filme, ki so letos sodelovali tudi na treh različnih tekmovanjih (Slovenščina ima dolg jezik, Zoom in Videomanija). Na premieri smo videli vseh pet letošnjih filmov: Abstrakt, V Čakanju, Rdeča kapica gre po gobe, Napiknjena in Ista.

Vsi našteti filmi so bili nagrajeni s srebrnim priznanjem na državnem tekmovanju Slovenščina ima dolg jezik. Publika si je za uvod pogledala tudi predstavitveni film Srednje šole Slovenska Bistrica, ki je nastal v sodelovanju s filmskim društvom Film Factory, ter njihov uspešni kratki film Busker.

Maja Kodrič Crnjakovič in Vasja Eigner, mentorja filmskega krožka

Fotografije Drago Jovič

Povezave, do filmov:

 

2 thoughts on “Premiera dijaških filmov SŠSB v Kinu Slovenska Bistrica

  1. Igor
    27. 5. 2016 at 14:50

    Ali je filme možno videti tudi na Arnes video?

  2. Drago Jovič
    30. 5. 2016 at 09:22

    To je bila premirea. Kje bodo ali so filme objavili še izvem in dopolnim prispevek.