So na Ravnah kovali pekinške medalje?

Na Ravnah na Koroškem so se zbrali tekmovalci, ki bodo Slovenijo predstavljali na geografski olimpijadi. Odločili so se za 4 pripravljalne dni na vsaki od šol, ki jih obiskujejo. Bili so na Ptuju, 22. julija se bodo srečali v Želimljah in 4. avgusta v Brežicah.

Poleg strokovnih priprav so se morali dogovoriti tudi za obliko in temo plakata, s katerim bodo v Pekingu na geografski način predstavili slovensko zanimivost. Odločili so se za geografske značilnosti Ljubljane.

Tekmovalcem smo zastavili nekaj vprašanj:

Ana Medja, Gimnazija Želimlje, kaj pričakujete od tekmovanja?

“Od tekmovanja pričakujem predvsem neponovljivo izkušnjo spoznavanja nove dežele in kulture z, za razliko od navadno golega turističnega, geografskega, kritičnega in celostnega vidika. Veselim se izzivov, ki nas tam čakajo in ljudi, ki jih bom tam srečala.”

Anže Šumah, ŠC Ravne na Koroškem, česa se veselite na tekmovanju?

“Na geografske olimpijadi v Pekingu se veselim predvsem izkušnje, ki jo ta prinaša s seboj. Torej od samega tekmovanja pa do spoznavanja novih kultur, poznanstev, prijateljev in nenazadnje tudi novega sveta. Upam in verjamem, da bo pestro, zanimivo, barvito in predvsem geografsko kompleksno.”

Blaž Murko, Gimnazija Ptuj , v katerih geografskih veščinah se počutite močni?

“Raje imam fizično geografijo, še posebej matematično geografijo, saj povezuje več področij, kot so astronomija, fizika in matematika, ki me sicer zelo zanimajo ter mi ustrezajo.”

DSC01355 Tekmovalci bodo v Pekingu odgovarjali v angleščini.

DSC01356 Za plakatno predstavitev Slovenije na tekmovanju so si izbrali geografske značilnosti Ljubljane.