Vsak geografski olimpijec se je ovenčal z medaljo

S 13. geografske olimpijade v Pekingu je prišla razveseljujoča novica, da je dosežek slovenske ekipe presegel uspeh na prejšnjih olimpijadah. V konkurenci 50 držav in 200 tekmovalcev so se vsi uvrstili med prejemnike medalj, kar pomeni med najboljšo tretjino udeležencev.

Žana Florjanič Baronik z Gimnazije Brežice in Anže Šumah s Šolskega centra Ravne na Koroškem sta si okoli vratu obesila srebrni medalji, Ana Medja Gimnazije Želimlje in Blaž Murko z Gimnazije Ptuj sta se okinčala z bronom.

K tolikšnemu uspehu so verjetno prispevale dobre priprave, ki jih je v juniju, juliju in avgustu organiziral Zavod RS za šolstvo, izvajali pa državni koordinator Danijel Lilek ter mentorji  Boštjan Špiler (Gimnazija Brežice), Janja Terbuc (Gimnazija Ptuj), Tina Šlajpah (Gimnazija Želimlje) in Mojca Merzlak Krebs (Gimnazija Ravne na Koroškem).

#IGeo2016

DSC02056 (800x600) Tekmovalci so osvojili tudi najdaljšo zgradbo na svetu – Kitajski zid. Zadaj od leve: Žana Florjanič Baronik, Ana Medja, Blaž Murko, Anže Šumah, mentorica Janja Terbuc; spredaj Danijel Lilek (ZRSŠ).