Projekt Varno na družbenih omrežjih

Varnost otrok je vedno na prvem mestu – tudi, ko ti vstopajo v prostor svetovnega spleta in vse bolj popularnih družbenih omrežij.

Z namenom, da se otrokom in mladostnikom zagotovi večja varnost pri uporabi spletnih družbenih omrežij, se v novembru po slovenskih osnovnih šolah začenja projekt Varno na družbenih omrežjih. V sklopu aktivnosti bodo organizatorji projekta naše najmlajše in njihove starše pripravili na varno in odgovorno postopanje v spletnem okolju.

Osrednjo aktivnost projekta predstavljajo brezplačne interaktivne delavnice, skozi katere bodo osnovnošolcem od 7. do 9. razreda predstavljena najbolj popularna spletna omrežja in morebitne nevarnosti, s katerimi se bodo pri njihovi uporabi morda nekoč srečali tudi sami.

V okviru projekta je pred nekaj dnevi zaživela tudi Facebook spletna stran Varno na družbenih omrežjih, kjer lahko spremljate aktualno dogajanje ter zanimive in koristne nasvete o uporabi družbenih omrežij.

Če bi delavnico varne uporabe družbenih omrežjih radi izvedli tudi na vaši osnovni šoli, se obrnite na organizatorja projekta, podjetje M komunikacije d.o.o., oziroma na vodjo projekta Nino Finžgar (070 834 776, nina.finzgar@m-komunikacije.si).