Mesec varne rabe interneta pred vrati – učitelji, pridružite se aktivnostim!

Februar – mesec, ko v točki osveščanja o varni rabi interneta SAFE.SI pripravljamo praznovanja ob našem osrednjem letnem dogodku Dnevu varne rabe interneta – je pred vrati. Slogan letošnjega dneva na mednarodni ravni je “Skupaj spremenimo internet na bolje”. V Sloveniji bomo v luči tega pozornost namenili predvsem vprašanju kulturnega vedenja v komunikacijah prek spleta, spletni etiki in prijaznosti do drugih uporabnikov interneta.

Ob dnevu varne rabe interneta 2017 točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav SAFE.SI pripravlja online debato s Hipster Bedancem o kulturi na internetu in vabi šole, da se debati 6. 2. ob 11. uri pridružijo.

  • Kultura na internetu – kaj je to?
  • Se na internetu obnašamo kulturno?
  • Je sploh treba biti tudi na internetu kulturen?
  • Si lahko na internetu kul in kulturen hkrati?
  • Kakšno vedenje na internetu je nekulturno?
  • Obstaja tudi spletni in mobilni bonton?

O vsem tem se bomo pogovarjali s Hipster Bedancem in pogovor prenašali v živo na slovenske osnovne šole. Z nami bo tudi strokovnjak dr. Benjamin Lesjak, ki že leta predava o teh temah na slovenskih šolah tako učencem, dijakom in študentom kot tudi staršem in učiteljem. Skupaj s Hipster Bedancem bosta pripravila zabavno in poučno šolsko uro o kulturi na internetu in pri uporabi mobilnih naprav. Dogodek je namenjen predvsem učencem 3. triade osnovne šole. Če imajo učenci vprašanja za Hipster Bedanca in dr. Benjamina Lesjaka, jih lahko pošljete na info@safe.si in nanje bo odgovoril v okviru prenosa v živo! Vprašanja bomo med samim dogodkom sprejemali tudi v živo prek Twitterja na @Safe_si #kulturni.

Kje: KLIK

Kdaj: 6. 2. 2017 ob 11.00
Za koga: učence 3. triade OŠ

Trajanje: 45 minut
Dogodek moderira: Maja Vreča iz Arnesa

Prijava na dogodek: Preko povezave  https://www.1ka.si/SIDdogodek2017 prijavite vašo šolo in bodite obveščeni o vseh pomembnih informacijah v zvezi z dogodkom.

dan_varne_rabe_interneta_07_02_2017

Učitelje vabimo, da na šoli v februarju tudi sami organizirajo svoj dogodek:

  • učno ali razredno uro, tehniški ali kulturni dan, delavnico, debato, posvet, srečanje ali kakršnokoli drugo aktivnost, ki obravnava problematiko kulturne in odgovorne rabe interneta in mobilni naprav. V pomoč pripravljamo online paket gradiv, ki ga dobite, če se registrirate.

Na podlagi vaše registracije vam bomo poslali dostop do:

  • online paketa za učitelje s predlogi delavnic, aktivnosti, predstavitev za delo v razredu z učenci.
  • pasice oz. spletnega bannerja za umestitev na šolsko spletno stran: »Praznujemo dan varne rabe interneta, 7. februar 2017«
  • zemljevida Slovenije, ki bo prikazoval vse šole podpornice Dneva varne rabe interneta in mobilnih naprav 2017

Povezava do registracijskega obrazca je dostopna tukaj – KLIK.

Uspešen mesec varne rabe interneta vam želimo!

Vir: Safe.si