Informativni dnevi srednjih šol, fakultet…

Minuli konec tedna sta bila petek, 10. februarja in sobota, 11. februarja v znamenju selitev osnovnošolcev zadnjega razreda na oglede srednjih šol ter dijakinj in dijakov, ki končujejo srednje šole v hrame učenosti višjega in visokega izbraževanja.

Kamorkoli so prišli, so jih pričakali dijaki in študentje z obilico informacij o tem, kaj lahko pričakujejo pri njih in ponekod seveda tudi o tem, zakaj je ravno izbor njihove šole najboljši. Na Fakulteti za naravoslovje in matematiko je dekan doc. dr. Mitja Slavinec veselo povdaril, da je Univerza v Mariboru  že drugo leto zapored izbrana za najboljšo univerzo v Sloveniji. Interesente na družboslovnem področju pa je v amfiteatru med drugimi nagovoril dekan Filozofske fakultete red. prof. dr. Božidar Kante.

Med srednjimi šolami nas je obisk nesel na Škofijsko gimnazijo Antona Martina Slomška, kjer so dijakinje in dijaki pripravili pester predstavitveni program.

Pozorni smo bili tudi na možnost dostopa za invalidne osebe, kar je zgledno urejeno v vseh ustanovah, ki smo jih obiskali. Ob vhodu v naravoslovno in filozofsko je presenetilo tudi varovanje dežnikov ‘na ključ’.

Svoje so seveda pristavili tudi dijaški domovi, študentske organizacije in vsi tisti, ki se vidijo, kot dobra popotnica na poti izobraževanja mladih.

Fotografije (Drago Jovič) so iz Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška Maribor, Fakultete za naravoslovje in matematiko Univerze Maribor in Filozofske fakultete Univerze Maribor.