Zaupajmo v lastno ustvarjalnost 2017

Na OŠ Riharda Jakopiča je 24. marca potekalo 30. srečanje mladih raziskovalcev in mentorjev iz Mestne občine Ljubljana. Mladi raziskovalci iz osnovnih in srednjih šol so predstavili svoje naloge in plakate, ki so ilustrirali raziskovalne naloge.

Letos je bilo nalog nekaj manj kot lansko leto, a je kakovost po mnenju komisij boljša. Oblikovno so naloge vse bolj barvite in ilustrirane s fotografijami. Predstavitve so vse bolj dinamične in spremljane z učinkovitimi prosojnicami. Nekateri raziskovalci v prosojnice vložijo celo več prepričevalnega naboja kot v svoj glas in nastop.

Najboljši raziskovalci iz vsake kategorije se bodo uvrstili na državno tekmovanje, ki bo 15. maja v Murski Soboti.  Izbranim raziskovalcem pa mestna občina Ljubljana organizira nagradni izlet, vsem udeležencem pa na zaključni prireditvi sredi maja župan podeli priznanja. Najboljši plakati bodo razstavljeni v ljubljanski mestni hiši.

img_6708 Organizatorji in ocenjevalci plakatov pred vrednotenjem izdelkov.

img_6709 Plakata Moja dežela in Kaj vpliva na logično mišljenje.

img_6710  Plakata Erasmus in Zdrav življenjski slog.

img_6711  Maketa rastlinske čistilne naprave. img_6712  Plakati o živalih, klobuku in marketingu.img_6713  Od kovaštva do izumitelja in od smučanja do gledališča.

img_6714 Usklajevanje ocenjevalnih meril.img_6608 Raziskovalne naloge, preden so jih prevzeli ocenjevalci.